Aktuellt

Aktuellt

Diplom för FRAMgångsrikt FÖRetagande

Idag kom Gävle kommuns Näringslivschef Johan Tunhult med diplom till oss på Greencon.

Utmärkelsen gäller FRAMgångsrikt FÖRetagande 2016.
BRA JOBBAT ALLA!

FRAMgångsrikt FÖRetagande

Telge Energi i samarbete med Greencon

Telge Energi och Greencon har inlett ett samarbete som innebär att Telge Energi kan erbjuda sina företagskunder Greencons tjänster inom energikartläggning och energieffektivisering. Konkret innebär samarbetet att Telge Energis kunder får hjälp med att se över sin energianvändning och hur den blir så energieffektiv och klimatsmart som möjligt.

– Vår huvudverksamhet är att erbjuda 100% ren, förnybar el från sol, vind och vatten. Tack vare samarbetet med Greencon kan vi nu erbjuda en tjänst som våra företagskunder efterfrågar. Det ligger helt i linje med vår utveckling där vi förutom med Greencon har ett nära samarbete med flera andra aktörer för att stärka våra positioner inom elbranschen med fokus på både hållbar utveckling och kundnytta, säger Mats Fagerström, VD för Telge Energi.

Magnus Hedin, VD för Greencon, säger att samarbetet innebär ett viktigt steg för att möta behovet av dessa tjänster.

– Vi är glada över att Telge Energi har valt oss som samarbetspartner, vi vet att de har stort förtroende hos sina kunder i elbranschen. Samarbetet innebär att vi tillsammans kan erbjuda nuvarande och framtida kunder hjälp att se över sin energianvändning och hur den kan minska. Inte sällan hamnar besparingarna på 15 procent eller mer.

Mats Fagerström hos Telge Energi lyfter att många av kunderna efterfrågar hjälp med att se över sin energianvändning och att Telge Energi i Greencon funnit ännu en bra partner.

– Många företagare förbrukar en hel del el och vi vet också att många kan göra besparingar genom kartläggning och energieffektivisering, säger han. Därför är Greencons kompetens viktig. Vi kan komplettera Telge Energis utbud av enbart förnybar energi med tips kring effektivisering som innebär färre antal kilowattimmar. Bra för våra kunders plånböcker och inte minst för miljön och klimatet som vi månar om.

Om Telge Energi
Telge Energi är ett elbolag från Södertälje som alltid utmanat branschen. Först sänkte vi priserna, sen kämpade vi mot kolkraften. Nu vill vi ge barnen en ljusare framtid och en mer hållbar planet. Därför erbjuder vi inte bara 100% ren el från sol, vind och vatten utan investerar även i klimatinitiativ i Sverige och utomlands. Det betyder att Telge Energis vinst bidrar till att ge barn, i Sverige och i världen, en ljusare framtid och en mer hållbar planet. Läs mer om Telge Energi här

För mer information, kontakta:

Magnus Hedin
VD, Greencon
Telefon: 0733-211 250
E-post: magnus.hedin@greencon.se

Jonna Holmgren
Presskontakt, Telge Energi
Telefon: 070-888 85 02
E-post: jonna@massivpr.se

Originalartikel: https://telgeenergi.se/privat/kundservice/nyheter/telge-energi-i-samarbete-med-greencon-for-energieffektivisering/

Energinyheter: http://www.energinyheter.se/20170612/17815/telge-energi-i-samarbete-med-greencon

Smartare städning med GreenView

GreenView tillsammans med appen ger nu möjlighet att få bättre kontroll över lokalvården i fastighetsbeståndet. GreenView skapar QR-koder som appliceras i utrymmen som sedan skannas av vid påbörjad och avslutad städning. Detta effektiva arbetssätt skapar ordning och reda för fastighetsägare, hyresgäster och städpersonal. Denna funktion är också användbar i fler arbetsområden.

Kontakta oss för mer information.

Läs mer om GreenView här

Att mäta är att veta

Mätinstrument och diagram

Det gamla uttrycket ”Att mäta är att veta” är något som även Greencon skriver under på.
Greencon, som redan förfogar över en ansenlig mängd mätutrustning, har på senare tid kompletterat med ytterligare ingreppsfri mätutrustning för el- och vätskeflöden.

Förutom att mätutrustningen används frekvent och är ett viktigt hjälpmedel i alla energianalyser har den hjälpt kunder med andra problem. Under årens lopp har bland annat tusentals elabonnemang justerats med avseende på säkringsstorlekar och nättariffer med sänkta kostnader för elnätsavgifterna genom Greencons mätningar.

Den nya mätaren för vätskeflöden kan bland annat användas för:

 • Identifiering av vattenläckage
 • Optimering av vattenmätarstorlek där det påverkar den fasta kostnaden
 • Identifiering av flödesriktningar
 • Fördelning av energi mellan olika byggnader
 • Interimlösning – Energicontroller

  logo_stockholmshem

  Stockholmshem har anlitat Greencon för ett interimsuppdrag. Under en övergångsperiod kommer Niklas Hansson att arbeta som energicontroller.

  Arbetet innefattar bland annat uppföljning av energianvändning, utveckling av förbättrade energirapporter och delaktighet i Stockholms stads förberedande arbete med lagen om energikartläggning i stora företag.

  ”Vi är glada att ha en så kompetent interimsresurs som Niklas.” Säger Nina Wahlberg teknisk chef Stockholmshem.

  Läs mer om Energicontroller: Klicka här

  Markskötsel – 100% transparens

  sisab_mark

  Greencon har utvecklat en APP för markskötsel där SISABs entreprenörer dagligen bokför sina skötselåtaganden. APP:en bygger på enkelhet ute i fält och har periodiserade moment med GPS-funktionalitet. Resultatet synliggörs sedan för den ansvariga marksamordnaren via en karta.

  Läs mer om GreenView: Klicka här

  Miljöcertifierade byggnader med hjälp av Greencon

  folksammiljo
  Greencon hjälper just nu Folksam att miljöcertifiera ett antal byggnader i Stockholm och Uppsala enligt certifieringssystemet Miljöbyggnad. Byggnaderna som omfattas är äldreboenden samt flerbostadshus.

  Läsa mer om Miljöbyggnad: Klicka här

  Fastighetsdagarna 2017 i Gävle

  konserthuset_buolognern_1024px-1024x680

  Välkommen till Greencons monter på SABO’s Fastighetsdagar den 14–15 mars i Gävle. Två fullmatade dagar med intressanta studiebesök, inspirationsföreläsningar och parallella seminarier. Marcus Norin och Niklas Hansson finns på plats för att presentera GreenView och Greencons breda utbud av energitjänster.

  Tid och plats

  14–15 mars 2017 på Gävle Konserthus.
  Läs mer: fastighetsdagarna2017.sabo.se


  Nyhetsarkiv

  Kalender

  juli 2017
  M T O T F L S
  « Jun    
   12
  3456789
  10111213141516
  17181920212223
  24252627282930
  31  
  www.greencon.se