Aktuellt

Aktuellt

Uppdaterat supportsystem

Välkommen till GreenSupport!

Vi uppdaterar nu vårt supportsystem som gör det möjligt för er att följa upp på era inskickade ärenden samt få notiser när ert ärende uppdateras.

Ärenden kan ni skicka in som vanligt via mejlen: support@greencon.se, via telefon 026 – 497 93 59 eller via vår nya supportdesk som ni hittar här: https://greencon.atlassian.net/servicedesk/customer/portals

Här hittar ni en guide om hur det nya systemet fungerar och hur ni skickar in ett ärende via supportdesk.

GreenSupport-Guide

Vi kör igång med det nya systemet from 1 juni 2020.

Vi hoppas att ni ska tycka att detta blir en förändring till det bättre!

 

 

FramFör-företag 2019

Greencon har blivit utnämnt till FramFör-företag 2019.
Vi är stolta och glada för utmärkelsen och väldigt tacksamma för våra medarbetare som gör ett fantastiskt jobb.

Vunna upphandlingar i Västerås och Örebro

Vi är väldigt glada och otroligt stolta över att vi vunnit två upphandlingar inom sektorn kommunala fastighetsbolag.

”Visualisering och hantering av fastighetsdata”
Bostads AB MIMER

”System/lösning för utveckling av fastighetsapplikationer”
Futurum Fastigheter i Örebro AB

Vi ser nu fram emot ett gott samarbete och hårt arbete för att ytterligare digitalisera fastighetssverige genom att implementera och tillsammans utveckla GreenView.

GreenViewdagen 2020

För att minska eventuell risk för smittspridning flyttas GreenView-dagen till 24 september.

Mer information kommer till berörda via mejl.

Miljöbyggnad iDrift

SGBC (Sweden Green Building Council) har under senaste året tagit fram ett nytt certifieringssystem som riktar sig mot befintliga byggnader.
Certifieringssystemet har sitt ursprung i Miljöbyggnad med en tydlig koppling till svenska lagkrav och miljömål.
Greencon har under 2019 varit med och genomfört en pilot-certifiering på en av Folksams fastigheter.
Detta för att ge underlag och respons till SGBC för utvecklingen av systemet.
Miljöbyggnad iDrift förväntas lanseras under 2020.

Är du nyfiken och eller behöver du hjälp med Miljöbyggnad iDrift eller andra miljöcertifieringar kan du kontakta Kim Sjöberg på Greencon.
kim.sjoberg@greencon.se
070- 539 43 98

Förstärkningar

Ett fortsatt högtryck i GreenViewvärlden har möjliggjort anställningar av flertalet systemutvecklare och en supportansvarig.
Som systemutvecklare har Nicklas Hillgren, Dennis Karlsson och Kristin Nordström anställts medan Fredrik Almerby anställts som supportansvarig.
Sedan i november har vi ytterligare en systemutvecklare, Mehreen Jamil, hos oss. Mehreen har praktik via jobbsprånget och förhoppningen är att det övergår i en anställning efter praktikperiodens slut.

SISAB har koll på 80000 larmkomponenter

Låt oss säga, om du hade 80000 larmkomponenter och 15000 ritningar att hålla koll på. Hur skulle du göra då? Så här löste SISAB det i samarbete med Greencon.

Desto större larmanläggning man har desto svårare är det såklart att ha full kontroll över alla ritningsuppdateringar samt ingående komponenter och tillsyns-intervaller. Dokumentation kan vara otroligt svårhanterat vilket SISAB fått erfara med sina drygt 750 säkerhetsanläggningar.

Klicka  HÄR för att läsa mer.

 

Aktuella kunder

Nya kunder ansluter till GreenView och det uppskattade konceptet delad kundskap. Konceptet går ut på att kunderna tillsammans delar sina utvecklade moduler och kunskap. På så vis kan digitaliseringsarbetet accelereras och respektive kund slipper uppfinna rutiner och arbetssätt från grunden.
De senaste kunderna vi med varm hand välkomnar till GreenView är ICA Fastigheter Sverige, K2A Knaust & Andersson Fastigheter, Svenska Handelsfastigheter, Huge Bostäder och Willhem.

Energideklarationer är något som är aktuellt för de flesta fastighetsägare i dagsläget och några av de som under året har valt att ta hjälp av Greencon är bland andra Balder, Castellum, ÖrebroBostäder, Tierps kommun, Östhammarshem, Fastighets AB Förvaltaren, Hemfosa, Heimstaden, Svenska Bostäder, Botrygg, Hefab och Stadsholmen. Några är nya men de flesta är återkommande kunder vilket är mycket roligt.

GreenView – PU Drones

Underhåll och inspektioner av fastigheter är inte alltid enkla att utföra eller förmedla.
Med hjälp av Greencons drönare effektiviseras arbetet och olyckor elimineras. Högupplösta filmer/bilder på till exempel tak och kritiska konstruktioner skapas. Filmerna kan därefter analyseras i modulen Planerat underhåll.

Kontakta oss för kostnadsfri konsultation.

Klicka här för att se vår drönarfilm.

 

Bild: Diös fastighet på Södra Fältskärsvägen i centrala Gävle med den nya solcellsanläggningen, som består av 900 polykristallina solcellspaneler som upptar cirka 1800 kvadratmeter.

Energikartläggning gruvor

Greencon har fått förtroendet av LKAB att genomföra energikartläggningar av deras anläggning i Kiruna. Arbetet innefattar kartläggning av gruvan under jord samt sovring, anrikning och kulsinterverk ovan jord.

Projektet innebär att Greencons erfarenhet från gruvindustrin breddas och nu omfattar de två största gruvföretagen i Sverige.
Sedan tidigare samarbetar Greencon med Boliden och genomför kontinuerligt uppdateringar av deras energikartläggningar


Nyhetsarkiv

Kalender

juli 2020
M T O T F L S
« maj    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
KONTAKTA OSS

Nyfiken, skeptisk eller allmänt frågvis? Hör av dig!

Namn:

E-postadress:

Meddelande:

www.greencon.se