Aktuellt

Aktuellt

Energideklarationer

De första energideklarationerna i Sverige genomfördes 2008. En energideklaration är giltig i 10 år, därav är det läge att börja planera för uppdateringen. En nyhet sedan den första omgången är att A-temp ska vara uppmätt.

Behöver du reda ut begreppet A-temp eller få den uppmätt hjälper vi gärna till med det. Vi hjälper naturligtvis även till med själva deklarationen.

Läs mer om energideklarationer här

Bollnäs Bostäder väljer GreenView SBA

Vi välkomnar Bollnäs Bostäder som ny kund hos oss. Bollnäs Bostäder har valt GreenView som system för att sköta sitt SBA-arbete.

Med den nya lösningen förenklas arbetet för förvaltare och bovärdar, där de nu kan registrera sina moment direkt i sin telefon eller surfplatta. All information synliggörs i systemet vilket ger en bra översikt om hur man ligger till i arbetet.

Läs mer om GreenView och SBA här

Greencon förstärks på marknadssidan

Greencon förstärks på marknadssidan med en säljare. Vi hälsar Thomas Björk välkommen, Thomas är utbildad Energi/ VVS-tekniker på Högskolan i Gävle och kommer närmast från en fastighetsskötartjänst på Mitt Media.

Visualisering av produktion för Mondelez

Greencon har fått uppdraget för utveckling av produktionsvisualisering i realtid för Mondelez anläggning i Upplands Väsby. Systemet ger övergripande information och status om bl.a. skiftmönster, volymer och hastigheter från flera olika linjer, samt en översiktsvy för samtliga linjer. Systemet är anpassat för att visas på olika displayskärmar och är nu driftsatt som pilot.

Diplom för FRAMgångsrikt FÖRetagande

Idag kom Gävle kommuns Näringslivschef Johan Tunhult med diplom till oss på Greencon.

Utmärkelsen gäller FRAMgångsrikt FÖRetagande 2016.
BRA JOBBAT ALLA!

FRAMgångsrikt FÖRetagande

Telge Energi i samarbete med Greencon

Telge Energi och Greencon har inlett ett samarbete som innebär att Telge Energi kan erbjuda sina företagskunder Greencons tjänster inom energikartläggning och energieffektivisering. Konkret innebär samarbetet att Telge Energis kunder får hjälp med att se över sin energianvändning och hur den blir så energieffektiv och klimatsmart som möjligt.

– Vår huvudverksamhet är att erbjuda 100% ren, förnybar el från sol, vind och vatten. Tack vare samarbetet med Greencon kan vi nu erbjuda en tjänst som våra företagskunder efterfrågar. Det ligger helt i linje med vår utveckling där vi förutom med Greencon har ett nära samarbete med flera andra aktörer för att stärka våra positioner inom elbranschen med fokus på både hållbar utveckling och kundnytta, säger Mats Fagerström, VD för Telge Energi.

Magnus Hedin, VD för Greencon, säger att samarbetet innebär ett viktigt steg för att möta behovet av dessa tjänster.

– Vi är glada över att Telge Energi har valt oss som samarbetspartner, vi vet att de har stort förtroende hos sina kunder i elbranschen. Samarbetet innebär att vi tillsammans kan erbjuda nuvarande och framtida kunder hjälp att se över sin energianvändning och hur den kan minska. Inte sällan hamnar besparingarna på 15 procent eller mer.

Mats Fagerström hos Telge Energi lyfter att många av kunderna efterfrågar hjälp med att se över sin energianvändning och att Telge Energi i Greencon funnit ännu en bra partner.

– Många företagare förbrukar en hel del el och vi vet också att många kan göra besparingar genom kartläggning och energieffektivisering, säger han. Därför är Greencons kompetens viktig. Vi kan komplettera Telge Energis utbud av enbart förnybar energi med tips kring effektivisering som innebär färre antal kilowattimmar. Bra för våra kunders plånböcker och inte minst för miljön och klimatet som vi månar om.

Om Telge Energi
Telge Energi är ett elbolag från Södertälje som alltid utmanat branschen. Först sänkte vi priserna, sen kämpade vi mot kolkraften. Nu vill vi ge barnen en ljusare framtid och en mer hållbar planet. Därför erbjuder vi inte bara 100% ren el från sol, vind och vatten utan investerar även i klimatinitiativ i Sverige och utomlands. Det betyder att Telge Energis vinst bidrar till att ge barn, i Sverige och i världen, en ljusare framtid och en mer hållbar planet. Läs mer om Telge Energi här

För mer information, kontakta:

Magnus Hedin
VD, Greencon
Telefon: 0733-211 250
E-post: magnus.hedin@greencon.se

Jonna Holmgren
Presskontakt, Telge Energi
Telefon: 070-888 85 02
E-post: jonna@massivpr.se

Originalartikel: https://telgeenergi.se/privat/kundservice/nyheter/telge-energi-i-samarbete-med-greencon-for-energieffektivisering/

Energinyheter: http://www.energinyheter.se/20170612/17815/telge-energi-i-samarbete-med-greencon

Nynäshamns kommun väljer GreenView Städapp

Tillsammans med Nynäshamns kommun har en funktion i appen utvecklats för incheckning via QR-koder. Funktionen används av städpersonal för att underlätta arbetet och bidrar samtidigt till en ökad transparens. Framförallt bidrar funktionen till en ökad säkerhet då information finns om var personal befinner sig i händelse av brand, inbrott eller annan särskild händelse.

Som alltid finns stöd för anpassning av checklistor och återkoppling av anmärkningar inklusive foton.

Läs mer om GreenView här

Att mäta är att veta

Mätinstrument och diagram

Det gamla uttrycket ”Att mäta är att veta” är något som även Greencon skriver under på.
Greencon, som redan förfogar över en ansenlig mängd mätutrustning, har på senare tid kompletterat med ytterligare ingreppsfri mätutrustning för el- och vätskeflöden.

Förutom att mätutrustningen används frekvent och är ett viktigt hjälpmedel i alla energianalyser har den hjälpt kunder med andra problem. Under årens lopp har bland annat tusentals elabonnemang justerats med avseende på säkringsstorlekar och nättariffer med sänkta kostnader för elnätsavgifterna genom Greencons mätningar.

Den nya mätaren för vätskeflöden kan bland annat användas för:

 • Identifiering av vattenläckage
 • Optimering av vattenmätarstorlek där det påverkar den fasta kostnaden
 • Identifiering av flödesriktningar
 • Fördelning av energi mellan olika byggnader
 • Interimlösning – Energicontroller

  logo_stockholmshem

  Stockholmshem har anlitat Greencon för ett interimsuppdrag. Under en övergångsperiod kommer Niklas Hansson att arbeta som energicontroller.

  Arbetet innefattar bland annat uppföljning av energianvändning, utveckling av förbättrade energirapporter och delaktighet i Stockholms stads förberedande arbete med lagen om energikartläggning i stora företag.

  ”Vi är glada att ha en så kompetent interimsresurs som Niklas.” Säger Nina Wahlberg teknisk chef Stockholmshem.

  Läs mer om Energicontroller: Klicka här


  Nyhetsarkiv

  Kalender

  november 2017
  M T O T F L S
  « Sep    
   12345
  6789101112
  13141516171819
  20212223242526
  27282930  
  KONTAKTA OSS

  Nyfiken, skeptisk eller allmänt frågvis? Hör av dig!

  Namn:

  E-postadress:

  Meddelande:

  www.greencon.se