Aktuellt

Aktuellt

Utökad support

Vi har glädjen att utöka vår support med ännu en person, hjärtligt välkommen säger vi till Rasmus Samuelsson.

Vi frågor och funderingar kring GreenView är det nu ett stabilt och trevlig gäng på fyra personer som svarar i telefon och på mail, väl mött!

Nya hållbarhetsdirektiv

Nytt år – nya hållbarhetsdirektiv!

2024 är här vilket innebär skarpt läge för EU:s nya hållbarhetsdirektiv CSRD (Corporate Sustainability Reporting Directive). Företagens hållbarhetsrapportering tar nu stora steg framåt genom införandet av nya krav. Dessa inkluderar en grundlig dubbel väsentlighetsanalys och efterlevnad av den nya rapporteringsstandarden ESRS.

Många företag runt om i landet arbetar intensivt för att klargöra tolkningen, implementeringen och rapporteringen av det aktuella direktivet. Implementeringen av CSRD kommer att genomföras successivt, baserat på företagens storlek. Vi har sammanställt riktlinjer som gäller från och med räkenskapsåret 2024 och framåt:

Det är nu hög tid att förstå hur du och din organisation påverkas och vilka krav som ställs framåt.

”Att lyckas med CSRD handlar om att vara förberedd, planera väl och avsätta de resurser som krävs”, säger Caroline Granzell, miljöstrateg på Greencon.
Här är Carolines tre tips för att lyckas med CSRD:

  1. Kunskap är A och O. Sätt er in i kraven och de obligatoriska ESRS-punkterna.
  2. Genomför en dubbel väsentlighetsanalys. Kartlägg värdekedjan, era väsentliga hållbarhetsaspekter och potentiell påverkan genom ett inifrån-och-ut-perspektiv. Analysen lägger grunden för vilka ESRS-punkter ni ska rapportera.
  3. Tänk positivt! Se det nya direktivet som en möjlighet att främja både effektivare processer, konkurrenskraft och ytterligare affärsutveckling.

Våra miljöstrateger finns tillgängliga i samtliga kundprojekt och kan vara behjälpliga med strategisk rådgivning och stöd under hela resans gång.
Läs mer om Klimatrisker & sårbarhetsanalyser hos Greencon här

EU-reglering för fastighetsbolag

Utökad EU-reglering för fastighetsbolag

Med det reviderade direktivet om energieffektivitet (EED) från EU kommer fler fastighetsbolag att omfattas av kravet på energikartläggning för stora företag. Tidigare, när gränsdragningen baserades på antalet anställda och omsättning, berördes endast de allra största – företag som sysselsatte minst 250 personer och hade en årsomsättning som översteg 50 miljoner EUR eller en balansomslutning som översteg 43 miljoner EUR. Från och med den 10 oktober 2023 baseras i stället gränsdragningen på den årliga energianvändningen. Samtliga företag med en årlig energianvändning på över 2,8 GWh omfattas av det nya direktivet.
Se gärna Energikartläggning i stora företag – senaste nytt om EED (idrelay.com)

Greencon hjälper er gärna att reda ut begreppen samt upprätta era övergripande och detaljerade energikartläggningar enligt EKL.
Läs mer om EKL här

 

 

Bli GreenView-kund

Det är enkelt att bli GreenView-kund!

Slå en signal, ta en titt, fråga och fundera – svårare än så är det inte att bli Greenview-kund hos oss. Några som gjort exakt det sedan sist är företagen Wallenstam, NREP och Nordika. Ett alternativ är att följa upphandlingsspåret, som Higab och Göteborgs Stads Parkering redan valt. Vi är stolta att bidra till Göteborgs digitala acceleration! Totalt har 20 nya GreenView-kunder tillkommit under 2023, vilket är oerhört glädjande.

Vi välkomnar er alla!

Förstärkt support

Alex förstärker vår support som Systemutvecklare och Second line support för Greencons fastighetssystem Greenview.

Vi hälsar Alex Abrahamsson hjärtligt välkommen!

Förstärkt energi

Energin är på topp med vår nya kollega Aksel Wallstedt som anslutit till vårt team med energiingenjörer under senhösten. Aksel har rivstartat med en del arbete ute på fältet tillsammans med rutinerade kollegor, då vi har högsäsong för mätningar just nu. Varmt välkommen Aksel!

Vi växer

Greencon växer, vi hälsar två nya systemutvecklare och en projektledare välkomna till oss. Jing, Jalil och Edvin har börjat hos oss nu i september, vi är glada att ha er i vårt team som utvecklar GreenView.

Lär känna våra medarbetar här

GreenView-dagen 2023

Den återkommande och uppskattade GreenView-dagen, som tidigare ägt rum i mars, går efter önskemål från våra deltagare av stapeln i september i år. Håll utkik efter din inbjudan – hoppas att vi ses där!

Thomas Björk vet mer om GreenView-dagen om du vill veta mer redan nu.
thomas.bjork@greencon.se
026 – 497 93 46

 

Har du koll på dina gaser?

Eller rättare sagt – har du koll på att din verksamhet uppfyller kravställningen inom medicingashantering? Annars löser vi det.

Ett färskt exempel kommer från Hemsö som förvaltar och äger S:t Eriks Ögonsjukhus, en nybyggnation som färdigställdes år 2020. Inom sjukhuset finns två kompressorcentraler, tre gascentraler med tillhörande utrustning samt en reservgascentral. Aktiviteterna kring installationerna varierar stort – från daglig tillsyn ända upp till tjugoåriga intervaller och intervaller som baseras på uppnådda drifttimmar från tillverkarnas kontrollplaner. Utöver detta ska alla tryckövervakare månatligen kontrolleras, medan alla avstängningsventiler hanteras på årligt intervall. Med andra ord en hel del att hålla reda på.

Anders Lahti, Teknikansvarig Region Öst, anlitade Greencon för att utveckla en mycket sinnrik modul i GreenView som håller koll på allt ovanstående. Kravställningen gjorde även gällande att allt arbete som utförs under en vecka ska automatgenereras till e-postrapporter och sedan skickas till organisationsintressenter som gaskommittén, sjukhusledning, etc. En ordnad avslutning inför helgen!

Vill du veta mer?

Kontakta
Marcus Norin
marcus.norin@greencon.se
073 – 321 12 52


Nyhetsarkiv

Kalender

juni 2024
M T O T F L S
« apr    
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
KONTAKTA OSS

Nyfiken, skeptisk eller allmänt frågvis? Hör av dig!

Namn:

E-postadress:

Meddelande:

www.greencon.se