Aktuellt

Aktuellt

Förstärkningar

Ett fortsatt högtryck i GreenViewvärlden har möjliggjort anställningar av flertalet systemutvecklare och en supportansvarig.
Som systemutvecklare har Nicklas Hillgren, Dennis Karlsson och Kristin Nordström anställts medan Fredrik Almerby anställts som supportansvarig.
Sedan i november har vi ytterligare en systemutvecklare, Mehreen Jamil, hos oss. Mehreen har praktik via jobbsprånget och förhoppningen är att det övergår i en anställning efter praktikperiodens slut.

SISAB har koll på 80000 larmkomponenter

Låt oss säga, om du hade 80000 larmkomponenter och 15000 ritningar att hålla koll på. Hur skulle du göra då? Så här löste SISAB det i samarbete med Greencon.

Desto större larmanläggning man har desto svårare är det såklart att ha full kontroll över alla ritningsuppdateringar samt ingående komponenter och tillsyns-intervaller. Dokumentation kan vara otroligt svårhanterat vilket SISAB fått erfara med sina drygt 750 säkerhetsanläggningar.

Klicka  HÄR för att läsa mer.

 

Aktuella kunder

Nya kunder ansluter till GreenView och det uppskattade konceptet delad kundskap. Konceptet går ut på att kunderna tillsammans delar sina utvecklade moduler och kunskap. På så vis kan digitaliseringsarbetet accelereras och respektive kund slipper uppfinna rutiner och arbetssätt från grunden.
De senaste kunderna vi med varm hand välkomnar till GreenView är ICA Fastigheter Sverige, K2A Knaust & Andersson Fastigheter, Svenska Handelsfastigheter, Huge Bostäder och Willhem.

Energideklarationer är något som är aktuellt för de flesta fastighetsägare i dagsläget och några av de som under året har valt att ta hjälp av Greencon är bland andra Balder, Castellum, ÖrebroBostäder, Tierps kommun, Östhammarshem, Fastighets AB Förvaltaren, Hemfosa, Heimstaden, Svenska Bostäder, Botrygg, Hefab och Stadsholmen. Några är nya men de flesta är återkommande kunder vilket är mycket roligt.

GreenView – PU Drones

Underhåll och inspektioner av fastigheter är inte alltid enkla att utföra eller förmedla.
Med hjälp av Greencons drönare effektiviseras arbetet och olyckor elimineras. Högupplösta filmer/bilder på till exempel tak och kritiska konstruktioner skapas. Filmerna kan därefter analyseras i modulen Planerat underhåll.

Kontakta oss för kostnadsfri konsultation.

Klicka här för att se vår drönarfilm.

 

Bild: Diös fastighet på Södra Fältskärsvägen i centrala Gävle med den nya solcellsanläggningen, som består av 900 polykristallina solcellspaneler som upptar cirka 1800 kvadratmeter.

Energikartläggning gruvor

Greencon har fått förtroendet av LKAB att genomföra energikartläggningar av deras anläggning i Kiruna. Arbetet innefattar kartläggning av gruvan under jord samt sovring, anrikning och kulsinterverk ovan jord.

Projektet innebär att Greencons erfarenhet från gruvindustrin breddas och nu omfattar de två största gruvföretagen i Sverige.
Sedan tidigare samarbetar Greencon med Boliden och genomför kontinuerligt uppdateringar av deras energikartläggningar

Nya medarbetare


GreenView växer så det knakar och under året som gått har fler kunder anslutit sig till GreenViewfamiljen varpå vi fortsatt söker efter fler systemutvecklare och supportansvarig till vårt lagbygge.
För att möta efterfrågan har Yasemin Ertas anställts som projektledare och som systemutvecklare har Anders Hillström samt Oliver Ringhage börjat arbeta med oss.
Även på energisidan är det högtryck med hög beläggning där energideklarationer och energikartläggningar dominerar. Tim Wennberg har efter genomförda studier och fullgjord examen övergått till en tillsvidareanställning. Vid hög arbetsbelastning kommer Theodor Henriksen arbeta hos oss parallellt med studierna.
Genom dessa anställningar arbetar vi varje dag vidare mot målet att vara ”bäst i klassen” med de nöjdaste kunderna.

Agora

Greencon välkomnar Agora som GreenViewkund. Den första modulen att aktiveras är SBA.

Energiingenjörerna har fått förstärkning

Greencons energiingenjörer har fått förstärkning av Theodor Henriksen, vi kallar honom Theo.

Theo studerar till Energisystemingenjör på Högskolan i Gävle, HIG, han kommer jobba extra vid behov.

Vi har utökat med en Projektledare

GreenView växer, för att hjälpa till med större kunder har vi anställt en projektledare, Elin Jonsson.

Välkommen till oss!

Utökad energideklaration

Tio år har gått sedan de första energideklarationerna genomfördes. Greencon har märkt av ett ökat intresse för utökade versioner av energideklarationer. Vissa nyttjar tillfället till att t.ex. framarbeta en energipotential per fastighet som bland annat kan användas för att fastslå energimål. Andra passar på att fånga upp fler uppgifter vid besiktningen.

Greencon har exempelvis tillsammans med Fabege genomfört ett antal “energideklaration+” som är en hybrid mellan energikartläggning och energideklaration där en energibalans och kortfattad statussammanfattning tas fram utöver en sammanställning av åtgärdsförslag. Åtgärdsförslagen är i sin tur fördjupade och kompletta med lönsamhetsbedömningar och beslutsunderlag som krävs för att på ett smidigt sätt ta åtgärderna vidare.

Läs mer om energideklarationer här


Nyhetsarkiv

Kalender

februari 2020
M T O T F L S
« Nov    
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
242526272829  
KONTAKTA OSS

Nyfiken, skeptisk eller allmänt frågvis? Hör av dig!

Namn:

E-postadress:

Meddelande:

www.greencon.se