Aktuellt

Aktuellt

Nu har OVK-appen fått fart!


Greencons app för OVK-besiktningar är nu i gång på allvar. Bland annat Atrium Ljungberg, SISAB och SKB utför och hanterar sina besiktningar i appmiljön.
OVK-appen bygger på enkelhet ute i fält och har periodiserade moment med GPS-funktionalitet. Resultatet synliggörs överskådligt via en kartvy i GreenView.

Läs mer om GreenView och OVK här

Energibokslut och årsrapporter

En naturlig del i ett effektivt strategiskt energiarbete är att återkommande uppföljning av energianvändningen. Greencon hjälper ett antal kunder med att sammanställa energianvändningen i pedagogiska och smakfulla årsrapporter och energibokslut.

I rapporterna sammanställs energianvändning, nyckeltal och resultatet utifrån fastställda energimål. Utformningen av rapporten skräddarsys i samarbete med kunden utifrån rådande förutsättningar.

Exempel på kunder som tar hjälp av Greencon för att sammanställa energianvändningen är Boliden, Tyresö kommun, Tyresö bostäder och Nynäshamns kommun.

Läs mer om våra energitjänster här

Automatiserad radonmätning

Tillsammans med ett ledande laboratorium inom radonmätning har SISAB tagit fram en app för att automatisera sitt arbete. Via en export från laboratoriet planeras kommande mätningar, utplacering och inhämtning av mätdosor via den nya appen.

När mätningen är utförd exporteras automatiskt informationen om mätdosorna till laboratoriet som i sin tur genererar en rapport som importeras i GreenView och appen.

En vinst för alla parter där SISAB enkelt får översyn över kommande mätningar, placeringar och resultat samt laboratoriet som alltid får en standardiserad leverans.

Läs mer om GreenView här

Skyddsrumsinventering via app

SISAB ska genomföra en inventering av de skyddsrum som finns inom deras fastighetsbestånd. Arbetet utföres av entreprenör, som tidigare inventerat med ett formulär i pappersformat. Greencon har nu tagit fram ett digitalt protokoll, där tekniker hos entreprenör registrerar all information via sin surfplatta.

Det innebär att data, bilder och eventuella anmärkningar på skyddsrummet registreras och blir direkt tillgängliga för SISAB, som kan följa upp status över vilka skyddsrum som inventerats, samt följa upp anmärkningar för vidare åtgärd. I samband med arbetet har vi tagit fram en ny funktion för att bestämma skyddsrummets position med hjälp av surfplattans GPS-funktion.

Läs mer om GreenView och olika inventeringar här

God Jul & Gott Nytt År!

Greencon vill önska alla en riktigt God Jul och ett Gott Nytt År. Vi vill tacka personal, kunder och andra som vi jobbat med under året och hoppas på ett nytt framgångsrikt 2018.

Energikicken 2017

Välkommen till Greencons monter på SABOs Energikick den 28–29 november på Conventum i Örebro. Två fullmatade dagar med intressanta studiebesök, inspirationsföreläsningar och parallella seminarier. Niklas Hansson och Thomas Björk finns på plats för att presentera GreenView och Greencons breda utbud av energitjänster.

   

Tid och plats
28–29 november, på Conventum i Örebro.
Samling klockan 09.00-10.30 med kaffe och smörgås samt utställning.
Valt studiebesök klockan 08.00-10.00. Konferensen startar 10.30.
Dag 2 avslutar konferensen ca 15.10.

Läs mer: http://energikicken2017.sabo.se/

Energideklarationer

De första energideklarationerna i Sverige genomfördes 2008. En energideklaration är giltig i 10 år, därav är det läge att börja planera för uppdateringen. En nyhet sedan den första omgången är att A-temp ska vara uppmätt.

Behöver du reda ut begreppet A-temp eller få den uppmätt hjälper vi gärna till med det. Vi hjälper naturligtvis även till med själva deklarationen.

Läs mer om energideklarationer här

Bollnäs Bostäder väljer GreenView SBA

Vi välkomnar Bollnäs Bostäder som ny kund hos oss. Bollnäs Bostäder har valt GreenView som system för att sköta sitt SBA-arbete.

Med den nya lösningen förenklas arbetet för förvaltare och bovärdar, där de nu kan registrera sina moment direkt i sin telefon eller surfplatta. All information synliggörs i systemet vilket ger en bra översikt om hur man ligger till i arbetet.

Läs mer om GreenView och SBA här

Greencon förstärks på marknadssidan

Greencon förstärks på marknadssidan med en säljare. Vi hälsar Thomas Björk välkommen, Thomas är utbildad Energi/ VVS-tekniker på Högskolan i Gävle och kommer närmast från en fastighetsskötartjänst på Mitt Media.

Visualisering av produktion för Mondelez

Greencon har fått uppdraget för utveckling av produktionsvisualisering i realtid för Mondelez anläggning i Upplands Väsby. Systemet ger övergripande information och status om bl.a. skiftmönster, volymer och hastigheter från flera olika linjer, samt en översiktsvy för samtliga linjer. Systemet är anpassat för att visas på olika displayskärmar och är nu driftsatt som pilot.


Nyhetsarkiv

Kalender

april 2018
M T O T F L S
« Jan    
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30  
KONTAKTA OSS

Nyfiken, skeptisk eller allmänt frågvis? Hör av dig!

Namn:

E-postadress:

Meddelande:

www.greencon.se