Aktuellt

Aktuellt

Elskling

elskling.se

Med omfattande kompetens inom energi och framför allt besparande åtgärder för att minska energianvändning och därmed kostnader är vi nu leverantör av tjänster för företag hos elskling.se

Inför att elskling.se vill erbjuda företag hjälp med att sänka kostnader kopplat till energianvändning tog de kontakt med oss så nu jobbar vi tillsammans mot minskade kostnader och en bättre miljö.

Vi förfogar över mängder av mätinstrument för bland annat mätning och loggning av energianvändning, termografering och temperaturmätning. Kompetent personal hjälper till med energianalyser, nättariffoptimeringar, energideklarationer och mycket annat som spar både på plånboken och miljön.

Mer information finns på www.elskling.se i deras nyöppnade butik på hemsidan.

Tillväxt för Greencon

Grön tillväxt för Greencon

Greencon kan stolt presentera Tom Karlsson och Caroline Granzell – våra två första miljöstrateger. De kommer att arbeta specifikt med miljötjänster samt stötta våra kunder med funderingar och utmaningar.

Sandra Dalström har under våren påbörjat sin Co-op-anställning hos oss på Greencon och är en bra tillgång för energigänget.

Att GreenView-styrkan jobbar på bra och flitigt syns tydligt i den växande kundskaran. För att kunna möta efterfrågan med en ännu bättre tjänst behöver vi fylla på med starka krafter även här. Detta i form av systemutvecklaren Christopher Lindström, projektledarna/kundansvariga Marcus Apelqvist och Albin Hedin samt supportteknikern Alex Bullerjahn.

Samtliga rekryteringar kommer att stärka Greencon och GreenView långsiktigt.

 

Fabege tar hissen

Fabege tar hissen till nya höjder

Fabege har tillsammans med avtalade hissentreprenörer valt att planera och genomföra sin hisservice i GreenView samt i GreenViews app. Ett standardprotokoll med kontrollpunkter – som kan justeras direkt i appmiljön vid första servicetillfället beroende på hisstyp – har arbetats fram.

Vi ni också få ordning och reda på era servicebesök med en tydlighet av vad som gjorts och när?

Kontakta Emil så berättar han mer.

Emil Englin
emil.englin@greencon.se
073 – 512 35 38

Miljöcertifiera – vinst för klimat och ägare

Efterfrågan av att miljöcertifiera befintliga byggnader ökar, Greencon är därmed glada över att nu ha ytterligare två certifierade samordnare i Miljöbyggnad iDrift, Tom Karlsson och Caroline Granzell. Under hösten påbörjar de certifieringsarbetet med två nya byggnader hos en helt ny kund. Sammanlagt har Greencon nu fyra certifierade samordnare som är beredda att hjälpa er miljöcertifiera era befintliga byggnader.

Kontakta oss om du vill veta mer om Miljöbyggnad iDrift och certifieringsprocessen.

tom.karlsson@greencon.se

caroline.granzell@greencon.se

johan.hedberg@greencon.se

kim.sjoberg@greencon.se

Energibesparande åtgärder inom statlig förvaltning

Finansdepartementet har givit statliga myndigheter i uppdrag att vidta energibesparande åtgärder inom den statliga förvaltningen. De myndigheter som har tio eller fler anställda ska senast 15:e varje månad redovisa mängden köpt el till Energimyndigheten, första redovisningen ska ske i oktober 2022 och den sista i april 2023. Myndigheterna ska också löpande redovisa vilka åtgärder som vidtagits för att minska elanvändningen.

Vi på Greencon har verktygen och många års erfarenhet av just det som regeringen efterfrågar och finns till förfogande vid behov.

Ta kontakt med Magnus Hedin vid funderingar magnus.hedin@greencon.se

 

Regeringsbeslutet:

Fi2022-02571 Uppdrag att vidta energibesparingsåtgärder inom den statliga förvaltningen

 

 

Vid föreläggande om energiutredning

Vid föreläggande från Miljö- och hälsoskyddsnämnden finns kompetens på Greencon med en fackmannamässig energiutredning och åtgärdsförslag. Utredningen visar på hur mycket energi som tillförs i byggnaden och hur den används samt aktuell energiprestanda som primärenergital. Utifrån utredningen utarbetas åtgärdsförslag för minskad energianvändning som syftar till att energiprestandan för byggnaden förbättrats mot önskad klass som minimum.

Ta kontakt med Magnus Hedin vid funderingar.

Mail: magnus.hedin@greencon.se

Telefon: 0733-211250

Vi växer!

Vi växer, från och med 7 juni utökar vi vår personalstyrka med två miljöstrateger. Vår förhoppning är att detta ska skapa ett stort mervärde för våra kunder och vi ser med spänning fram emot att utvecklas med nya tjänster och ny kunskap.

Vill du som företagare verka för att skapa en långsiktigt hållbar livsmiljö för både människor, djur och växter och med aktuella och framtida åtgärder som syftar till att Sverige ska nå sina miljökvalitetsmål som begränsad klimatpåverkan och en god bebyggd miljö är du hjärtligt välkommen att ta kontakt med våra nya kollegor och se hur de kan hjälpa till.

Vi hälsar Carolina och Tom varmt välkomna nästa vecka!

Primärenergital i realtid

Primärenergital är ett mått på hur energieffektiv en byggnad är, alltså en byggnads energiprestanda. Det ligger till grund för vilken energiklass en byggnad får i en energideklaration och syftet är att man ska kunna jämföra byggnader med olika installationstekniska lösningar och geografisk placering med varandra.

Vår duktiga kollega Emil förklarar vad primärenergital är och syftet.

Läs mer på Förvaltarforum:

https://forvaltarforum.se

 

EEF-auktoriserade

Vi är EEF-auktoriserade inom Energikartläggningar. 

Auktorisationen säkerställer vår kompetens och att vi använder oss av energieffektiv teknik – vilket är lönsamt för våra kunder och bra för klimatet. Vi tar ett helhetsansvar för de åtgärdsförslag vi lämnar, tillämpar vedertagna metoder för beräkningar och börjar alltid med att se till att vi är överens med vår beställare om hur arbetet ska genomföras och rapporteras. Auktorisationen skapar kvalitet och trygghet för dig som kund!

Energieffektiviseringsföretagen (EEF) är en ideell intresseorganisation med visionen att energieffektivisera Sverige. Vi har ett starkt engagemang för att säkerställa ett förnybart energisystem – för miljön, klimatet och ekonomin. EEFs medlemmar består av leverantörer av energitjänster/produkter, beställare av energieffektiviseringsåtgärder som industrier/fastighetsägare samt organisationer och föreningar.

 


Nyhetsarkiv

Kalender

december 2022
M T O T F L S
« Nov    
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  
KONTAKTA OSS

Nyfiken, skeptisk eller allmänt frågvis? Hör av dig!

Namn:

E-postadress:

Meddelande:

www.greencon.se