Aktuellt

Aktuellt

Vunna upphandlingar i Västerås och Örebro

Vi är väldigt glada och otroligt stolta över att vi vunnit två upphandlingar inom sektorn kommunala fastighetsbolag.

”Visualisering och hantering av fastighetsdata”
Bostads AB MIMER

”System/lösning för utveckling av fastighetsapplikationer”
Futurum Fastigheter i Örebro AB

Vi ser nu fram emot ett gott samarbete och hårt arbete för att ytterligare digitalisera fastighetssverige genom att implementera och tillsammans utveckla GreenView.

GreenViewdagen 2020

För att minska eventuell risk för smittspridning flyttas GreenView-dagen till 24 september.

Mer information kommer till berörda via mejl.

Miljöbyggnad iDrift

SGBC (Sweden Green Building Council) har under senaste året tagit fram ett nytt certifieringssystem som riktar sig mot befintliga byggnader.
Certifieringssystemet har sitt ursprung i Miljöbyggnad med en tydlig koppling till svenska lagkrav och miljömål.
Greencon har under 2019 varit med och genomfört en pilot-certifiering på en av Folksams fastigheter.
Detta för att ge underlag och respons till SGBC för utvecklingen av systemet.
Miljöbyggnad iDrift förväntas lanseras under 2020.

Är du nyfiken och eller behöver du hjälp med Miljöbyggnad iDrift eller andra miljöcertifieringar kan du kontakta Kim Sjöberg på Greencon.
kim.sjoberg@greencon.se
070- 539 43 98

Förstärkningar

Ett fortsatt högtryck i GreenViewvärlden har möjliggjort anställningar av flertalet systemutvecklare och en supportansvarig.
Som systemutvecklare har Nicklas Hillgren, Dennis Karlsson och Kristin Nordström anställts medan Fredrik Almerby anställts som supportansvarig.
Sedan i november har vi ytterligare en systemutvecklare, Mehreen Jamil, hos oss. Mehreen har praktik via jobbsprånget och förhoppningen är att det övergår i en anställning efter praktikperiodens slut.

SISAB har koll på 80000 larmkomponenter

Låt oss säga, om du hade 80000 larmkomponenter och 15000 ritningar att hålla koll på. Hur skulle du göra då? Så här löste SISAB det i samarbete med Greencon.

Desto större larmanläggning man har desto svårare är det såklart att ha full kontroll över alla ritningsuppdateringar samt ingående komponenter och tillsyns-intervaller. Dokumentation kan vara otroligt svårhanterat vilket SISAB fått erfara med sina drygt 750 säkerhetsanläggningar.

Klicka  HÄR för att läsa mer.

 

Aktuella kunder

Nya kunder ansluter till GreenView och det uppskattade konceptet delad kundskap. Konceptet går ut på att kunderna tillsammans delar sina utvecklade moduler och kunskap. På så vis kan digitaliseringsarbetet accelereras och respektive kund slipper uppfinna rutiner och arbetssätt från grunden.
De senaste kunderna vi med varm hand välkomnar till GreenView är ICA Fastigheter Sverige, K2A Knaust & Andersson Fastigheter, Svenska Handelsfastigheter, Huge Bostäder och Willhem.

Energideklarationer är något som är aktuellt för de flesta fastighetsägare i dagsläget och några av de som under året har valt att ta hjälp av Greencon är bland andra Balder, Castellum, ÖrebroBostäder, Tierps kommun, Östhammarshem, Fastighets AB Förvaltaren, Hemfosa, Heimstaden, Svenska Bostäder, Botrygg, Hefab och Stadsholmen. Några är nya men de flesta är återkommande kunder vilket är mycket roligt.

GreenView – PU Drones

Underhåll och inspektioner av fastigheter är inte alltid enkla att utföra eller förmedla.
Med hjälp av Greencons drönare effektiviseras arbetet och olyckor elimineras. Högupplösta filmer/bilder på till exempel tak och kritiska konstruktioner skapas. Filmerna kan därefter analyseras i modulen Planerat underhåll.

Kontakta oss för kostnadsfri konsultation.

Klicka här för att se vår drönarfilm.

 

Bild: Diös fastighet på Södra Fältskärsvägen i centrala Gävle med den nya solcellsanläggningen, som består av 900 polykristallina solcellspaneler som upptar cirka 1800 kvadratmeter.

Energikartläggning gruvor

Greencon har fått förtroendet av LKAB att genomföra energikartläggningar av deras anläggning i Kiruna. Arbetet innefattar kartläggning av gruvan under jord samt sovring, anrikning och kulsinterverk ovan jord.

Projektet innebär att Greencons erfarenhet från gruvindustrin breddas och nu omfattar de två största gruvföretagen i Sverige.
Sedan tidigare samarbetar Greencon med Boliden och genomför kontinuerligt uppdateringar av deras energikartläggningar

Nya medarbetare


GreenView växer så det knakar och under året som gått har fler kunder anslutit sig till GreenViewfamiljen varpå vi fortsatt söker efter fler systemutvecklare och supportansvarig till vårt lagbygge.
För att möta efterfrågan har Yasemin Ertas anställts som projektledare och som systemutvecklare har Anders Hillström samt Oliver Ringhage börjat arbeta med oss.
Även på energisidan är det högtryck med hög beläggning där energideklarationer och energikartläggningar dominerar. Tim Wennberg har efter genomförda studier och fullgjord examen övergått till en tillsvidareanställning. Vid hög arbetsbelastning kommer Theodor Henriksen arbeta hos oss parallellt med studierna.
Genom dessa anställningar arbetar vi varje dag vidare mot målet att vara ”bäst i klassen” med de nöjdaste kunderna.

Agora

Greencon välkomnar Agora som GreenViewkund. Den första modulen att aktiveras är SBA.


Nyhetsarkiv

Kalender

april 2020
M T O T F L S
« mar    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930  
KONTAKTA OSS

Nyfiken, skeptisk eller allmänt frågvis? Hör av dig!

Namn:

E-postadress:

Meddelande:

www.greencon.se