Aktuellt

Aktuellt

Vi växer

Greencon växer, vi hälsar två nya systemutvecklare och en projektledare välkomna till oss. Jing, Jalil och Edvin har börjat hos oss nu i september, vi är glada att ha er i vårt team som utvecklar GreenView.

Lär känna våra medarbetar här

GreenView-dagen 2023

Den återkommande och uppskattade GreenView-dagen, som tidigare ägt rum i mars, går efter önskemål från våra deltagare av stapeln i september i år. Håll utkik efter din inbjudan – hoppas att vi ses där!

Thomas Björk vet mer om GreenView-dagen om du vill veta mer redan nu.
thomas.bjork@greencon.se
026 – 497 93 46

 

Har du koll på dina gaser?

Eller rättare sagt – har du koll på att din verksamhet uppfyller kravställningen inom medicingashantering? Annars löser vi det.

Ett färskt exempel kommer från Hemsö som förvaltar och äger S:t Eriks Ögonsjukhus, en nybyggnation som färdigställdes år 2020. Inom sjukhuset finns två kompressorcentraler, tre gascentraler med tillhörande utrustning samt en reservgascentral. Aktiviteterna kring installationerna varierar stort – från daglig tillsyn ända upp till tjugoåriga intervaller och intervaller som baseras på uppnådda drifttimmar från tillverkarnas kontrollplaner. Utöver detta ska alla tryckövervakare månatligen kontrolleras, medan alla avstängningsventiler hanteras på årligt intervall. Med andra ord en hel del att hålla reda på.

Anders Lahti, Teknikansvarig Region Öst, anlitade Greencon för att utveckla en mycket sinnrik modul i GreenView som håller koll på allt ovanstående. Kravställningen gjorde även gällande att allt arbete som utförs under en vecka ska automatgenereras till e-postrapporter och sedan skickas till organisationsintressenter som gaskommittén, sjukhusledning, etc. En ordnad avslutning inför helgen!

Vill du veta mer?

Kontakta
Marcus Norin
marcus.norin@greencon.se
073 – 321 12 52

Framtidens energiledningssystem idag

Greencon har sedan 2011 stöttat Boliden med olika typer av energianalyser och rapporter. När Boliden Gruvor 2014 bytte från Programmet för energieffektivisering i energiintensiv industri (PFE) till ISO 50 001, arbetade Greencon exempelvis som projektledare för övergången. För att stötta och vässa arbetet framåt kommer Greencon under 2023 vara samordnare för företagets energiledningssystem.

Att arbeta efter ett energiledningssystem är ett bra sätt att strukturera och dokumentera processer och rutiner kring energiarbetet. Hör av er om ni går i tankar kring att strukturera upp ert energiarbete, så kan vårt team av energiingenjörer hjälpa till att hitta en lämplig väg framåt.

Behöver du också hjälp med ert energiledningssystem?

Kontakta
Linus Eriksson
linus.eriksson@greencon.se
070 – 281 34 83

Flexbert

Vi stöder Flexbert, de har arbetar för att inte ett enda barn ska omkomma i trafiken. Tillsammans med näringslivet förser de barn med trafiksäkerhetsprodukter, målet är att 1 000 000 barn ska få trafiksäkerhetsprodukter varje år.

Mer information finns på https://momenta.se/

 

Elskling

elskling.se

Med omfattande kompetens inom energi och framför allt besparande åtgärder för att minska energianvändning och därmed kostnader är vi nu leverantör av tjänster för företag hos elskling.se

Inför att elskling.se vill erbjuda företag hjälp med att sänka kostnader kopplat till energianvändning tog de kontakt med oss så nu jobbar vi tillsammans mot minskade kostnader och en bättre miljö.

Vi förfogar över mängder av mätinstrument för bland annat mätning och loggning av energianvändning, termografering och temperaturmätning. Kompetent personal hjälper till med energianalyser, nättariffoptimeringar, energideklarationer och mycket annat som spar både på plånboken och miljön.

Mer information finns på www.elskling.se i deras nyöppnade butik på hemsidan.

Tillväxt för Greencon

Grön tillväxt för Greencon

Greencon kan stolt presentera Tom Karlsson och Caroline Granzell – våra två första miljöstrateger. De kommer att arbeta specifikt med miljötjänster samt stötta våra kunder med funderingar och utmaningar.

Sandra Dalström har under våren påbörjat sin Co-op-anställning hos oss på Greencon och är en bra tillgång för energigänget.

Att GreenView-styrkan jobbar på bra och flitigt syns tydligt i den växande kundskaran. För att kunna möta efterfrågan med en ännu bättre tjänst behöver vi fylla på med starka krafter även här. Detta i form av systemutvecklaren Christopher Lindström, projektledarna/kundansvariga Marcus Apelqvist och Albin Hedin samt supportteknikern Alex Bullerjahn.

Samtliga rekryteringar kommer att stärka Greencon och GreenView långsiktigt.

 

Fabege tar hissen

Fabege tar hissen till nya höjder

Fabege har tillsammans med avtalade hissentreprenörer valt att planera och genomföra sin hisservice i GreenView samt i GreenViews app. Ett standardprotokoll med kontrollpunkter – som kan justeras direkt i appmiljön vid första servicetillfället beroende på hisstyp – har arbetats fram.

Vi ni också få ordning och reda på era servicebesök med en tydlighet av vad som gjorts och när?

Kontakta Emil så berättar han mer.

Emil Englin
emil.englin@greencon.se
073 – 512 35 38

Miljöcertifiera – vinst för klimat och ägare

Efterfrågan av att miljöcertifiera befintliga byggnader ökar, Greencon är därmed glada över att nu ha ytterligare två certifierade samordnare i Miljöbyggnad iDrift, Tom Karlsson och Caroline Granzell. Under hösten påbörjar de certifieringsarbetet med två nya byggnader hos en helt ny kund. Sammanlagt har Greencon nu fyra certifierade samordnare som är beredda att hjälpa er miljöcertifiera era befintliga byggnader.

Kontakta oss om du vill veta mer om Miljöbyggnad iDrift och certifieringsprocessen.

tom.karlsson@greencon.se

caroline.granzell@greencon.se

johan.hedberg@greencon.se

kim.sjoberg@greencon.se


Nyhetsarkiv

Kalender

september 2023
M T O T F L S
« feb    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930  
KONTAKTA OSS

Nyfiken, skeptisk eller allmänt frågvis? Hör av dig!

Namn:

E-postadress:

Meddelande:

www.greencon.se